top of page
DSC01577-2.jpg

OVER DYSTOPIA

Dystopia is een jong collectief bestaande uit theatermakers Fleur Mennega en Mathijs Demper en productieleider Myrthe Ligtenberg. Fleur is afgestudeerd Docent Theater, Mathijs studeerde Writing for Performance en Myrthe studeerde af aan Kunst en Economie (allen HKU). Ze maken voorstellingen die een mix vormen tussen 'soft' sciencefiction-theater en interactief zapcabaret. Ze streven naar razendsnelle dialogen, duistere humor en herkenbare pijnpunten. Zoals hun naam doet vermoeden, maken ze dystopisch theater. Voor hen houdt 'dystopie' in dat we in een maatschappij leven waarin we elkaar constant bangmaken voor de toekomst. We zijn het er bijna allemaal over eens dat het de verkeerde kant op gaat met de wereld - of dit nu te maken heeft met klimaat, technologie, oorlog of ongelijkheid.

Over Dystopia: Afbeelding
DSC01750.jpg

FLEUR MENNEGA

Fleur Mennega (1995) is schrijver en theatermaker bij TG Dystopia. Net als Mathijs is ze verantwoordelijk voor het creatieve maakproces en het uitvoeren van de voorstellingen.  “Mathijs en ik schieten in onze gesprekken alle kanten op, maar weten alles wel weer aan elkaar te verbinden. Voordat je het weet is het vier uur ’s nachts en zijn we nog niet uitgepraat.“ Fleur had niet verwacht na haar studie Docent Theater en Theatermaker zelf weer op de vloer te staan. “Vlak voor ieder optreden ben ik weer gespannen, maar met Mathijs als tegenspeler voelt het als één groot feest dat ik niet had willen missen.”

MATHIJS DEMPER

Mathijs Demper (1996) is schrijver en theatermaker bij TG Dystopia. Samen met Fleur is hij verantwoordelijk voor het volledige creatieve maakproces van de groep, inclusief spel, tekst, regie en dramaturgie. Mathijs schrijft graag teksten die herkenbaar, komisch en flink zwartgallig zijn. Als je dit combineert met wat absurditeit en actualiteit, heb je volgens hem de essentie van TG Dystopia te pakken.

DSC01925-2.jpg
DSC01962.jpg

MYRTHE LIGTENBERG

Myrthe Ligtenberg (1996) is de productieleider van TG Dystopia. Zij zorgt ervoor dat alle praktische zaken geregeld zijn, zodat de artistieke wensen uitgevoerd kunnen worden. Myrthe is productieleider, omdat ze van actie houdt. Actief aan de slag gaan met een gepassioneerd team om een fantastische voorstelling te ontwikkelen, is iets waar ze kippenvel van krijgt. Haar netwerk inzetten, snel schakelen en nooit de behoeftes van de mens uit het oog verliezen, is wat haar Queen P maakt. Ze zou Dystopia beschrijven als een complementerend trio met een passie voor dystopisch teksttheater dat publiek aanzet tot nadenken.

Over Dystopia: Nieuws en updates
bottom of page